Placeholder

Medical Ship:
M/V YWAM PNG

M/V YWAM PNG, eiet og drevet av YWAM Medical Ships Australia og Papua Ny-Guinea, var tidligere et lite cruiseskip. Det er velegnet til å nå ut til isolerte landsbyer opp langs grunne elver, og til å navigere ikke kartlagte farvann. Fartøyet fungerer som et moderskip for å fasilitere for landbaserte operasjoner. Om bord er det også tannlegeklinikker og dagkirurgi-klinikk (øyeoperasjoner).

  • Tannlegeklinikk med fire tannlegestoler
  • Øyekirurgi-klinikk med to stoler
  • Laboratorie
  • Stikker bare 2,1 m dypt, og kan navigere på elver og blandt grunne rev

BUILT

1999, Western Australia


LENGTH

60 Metres

FLAG

Cook Islands

ENGINES

2x MTU 12v2000 1,576kW
Fixed props

BREADTH

15 Metres

GROSS TONNAGE

1520

ECONOMICAL SPEED

12.5 Knot


DRAFT

2.1 Metres

PASSENGERS

100 Berths

 

The Story of M/V YWAM PNG

YWAM Medical Ships (Australia) begynte å seile i PNG i 2010 med MV Pacific Link (Japansk fiskebåt fra 1979). Det tok ikke lang tid før det ble tydelig at skipet var for lite for oppgaven og behovet for et større og mer kapabelt skip var nødvendig for å kunne bistå PNGs helseprogram.

I 2014, YWAM Medical Ships Australia anskaffet MV YWAM PNG, et lite cruiseskip bygget i 1999 by Austal. Skipet ble ombygget og innredet som et trenings- og legeskip, og er utrustet med tannlegeklinikk, operasjonssal for øyekirurgi, laboratorie, 4 lette patruljebåter og køyer for 130 + frivillige.

MV YWAM PNG brukes i tett samarbeid med nasjonale og lokale helseteam for å levere helsetjenester og støtte til helsearbeidere i isolerte områder. Skipet når hvert år ut til flere hundre avsidesliggende landsbyer og samfunn.